Ciasto bananowe jest doskonały dla znajomych

Jeśli urządzasz małe przyjęcie, z całą pewnością masz zamiar przygotować coś smacznego. Co warto przygotować na tego rodzaju okazję? Dobrze byłoby coś prostego, a przy okazji naprawdę dobrego. Dobrze by było, żeby przepis nie wymagał również użycia jakiś trudnych do znalezienia składników. Może by wiec tak postawić na ciasto bananowe? To taki przepis, po który najbardziej dobrze jest sięgnąć, gdy szukasz czegoś szybkiego do zrobienia. Jakie są zalety tego wypieku?

Truskawki i banany

Autor: Kotányi Polonia Sp. z o.o.
Źródło: Kotányi Polonia Sp. z o.o.

Częściowo już je wymieniliśmy. Największą jest bodaj to, że ciasto jest tak łatwe do wykonania, że właściwie nie może się nie udać. Wszystko czego potrzebujesz to odrobina talentu i odrobina zaangażowania, by upiec naprawdę smaczne ciacho. Co więcej, aby je zrobić możesz zużytkować zbyt dojrzałe owoce. Dzięki temu nie trzeba więcej wyrzucać zbrązowiałych owoców. Rzecz jasna nie powinny być zepsute, ale jeżeli skórka jest w dużej mierze brązowa, a środek okazał się bardzo miękki, to dla ciasta nawet dobrze. Prościej można wówczas przygotować ciasto. A co jeśli planujesz zrobić ciasto bananowe(www), ale akurat nie masz miękkich owoców? Czy warto wtedy wykonać chlebek z zielonych bananów? Raczej nie.

Za to sprowokowanie szybszego dojrzewania nie jest trudne. Wystarczy, że kupisz jeszcze pomidora lub jabłko. Te owoce wydzielają substancje, które prowokują przyspieszenie proces dojrzewania niektórych innych owoców.

Pamiętaj o tym, że nasz serwis www ma tylko potrzebne fakty, które na pewno Ci się przydadzą. Sprawdź nas i dostrzeż, że warto jest na niego wejść.

Umieść banany z jabłkiem czy innym owocem w jednej torebce i poczekaj na efekty. Następnie możesz się brać za przygotowanie ciasta. Resztę składników można zgromadzić łatwo. Poza bananami trzeba Ci jeszcze tylko bardzo podstawowych składników. Potrzebne będą jaja oraz mąka. Ponadto sięgnij również po sodę oczyszczoną, oraz podstawowe przyprawy, jak sól (bezpieczna sól warzona) a także masło. Do ciasta warto również dorzucić bakalii, które przyjemnie wzbogacą smak.

Write a Reply or Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *


*